7 kesäkuun, 2019

Uusi ohjelmointikoulu Raahe Coding School aloittaa toimintansa syyskuussa 2019

Työelämän muutokset ja suuri ohjelmointiosaamisen vaje sekä uudistuvat ICT-alan tutkinnot ovat edesauttaneet sitä, että olemme perustaneet uuden ohjelmointikoulun.
Raahe Coding Schoolin ovat käynnistäneet Raahen Porvari- ja Kauppakoulu sekä Raahen lukio, ja tukemassa ovat olleet Centria, OAMK ja Oulun yliopisto. Syyskuussa aloittaa kaksi iltapäivisin ja alkuiltaisin pidettävää kerhoa, joissa toisessa käsitellään web-ohjelmointia ja toisessa robotiikkaa.
Koulun toiminta on osallistujille ilmaista, ja kouluun voivat hakea kaikki vähintään 15-vuotiaat. Kaikki hakijat haastatellaan ja jokaisella pyritään luoma oma juuri hänelle sopiva oppimispolku. Koulun slogan on: “Tutki, opi, innostu”. Ohjelmointiosaaminen on tulevaisuuden kansalaistaito, ja haluamme tarjota inspiroivassa RaaheLAB-ympäristössä mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa omaa digitaalista tuotantoa. Pääset lisäksi toteuttamaan omia web-ohjelmoinnin projekteja siten, että näet heti oman kehityksesi tulokset ja ohjelmointiosaamisen konkreettiset lopputulokset.
Raahe Coding Schoolissa kouluttajina ovat RPKK:n ICT-vastuuopettaja, korkeakouluopettajat ja ohjelmointialalla työskentelevät alan ammattilaiset. Kerhot ovat rentoja oppimistilanteita, joissa pääsit käytännössä tutkimaan sinua kiinnostavia ilmiöitä, ammattilaisten sinua ohjatessa, ja halutessasi voit suorittaa samalla opintopisteitä Raahea lähimpänä sijaitseviin korkeakouluihin.
Lisätietoa:
Hakeminen ja kysymykset: