Opiskelijalle

Verkon käyttäjätunnus
Oppilaitoksen työasemalle ja verkkoon kirjaudut henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan luokanvalvojaltasi opiskelun alkaessa. Pidä tunnuksistasi hyvää huolta, älä anna niitä muiden tietoon. Kun vaihdat verkon käyttäjätunnuksen salasanasi, samalla vaihtuu Wilman salasana. (Huom. Google-mail sähköpostin salasana ei synkronoidu lähiverkon käyttäjätunnuksen kanssa.) Jos et muista tunnustasi ja/tai salasanaasi, käynti IT-tuen luona auttaa.

Moodle
Oppilaitoksessa on käytössä Moodle-ohjelmistolla toteutettu verkko-oppimisympäristö www.rpkk.fi/moodle. Kirjautuminen verkon käyttäjätunnuksella.

Wilma
Lukujärjestykset löytyvät nykyään Wilman kautta. Wilmasta voit seurata myös opintosuorituksiasi sekä läsnäoloasi.
Osoite on: www.rpkk.fi/wilma. Kirjautuminen verkon käyttäjätunnuksilla.

Sähköposti
Sähköpostina toimii Koulun hallinnoima Googlen Gmail tili, osoite on mail.google.com. Kirjautuminen verkon käyttäjätunnuksilla.

Kotihakemisto
Kaikille opiskelijoille on määritelty oppilaitoksen verkkoon oma kotihakemisto. Kun kirjaudut verkkoon, se näkyy H-asemana.  Pääset koulun ulkopuolelta ftp-sivuston kautta käsiksi omaan H:-asemaasi. Kirjoita selaimeen osoitteeksi https://www.rpkk.fi/ftp. Yhteisen levyaseman tunnus on J.

Tieto- ja kirjastopalvelut
Raahen Porvari- ja Kauppakoulun opiskelijana voit hyödyntää talon tieto- ja kirjastopalveluja. Käytössäsi on oman alasi kirjallisuutta ja lehtiä. Käsikirjasto sijaitsee C-rakennuksen opettajahuoneessa.

Opintotoimisto
Opintotoimisto palvelee opiskelijavalintoihin liittyvissä asioissa sekä mm. opintososiaalisissa ja opintoihin liittyvissä todistusasioissa. Toimiston tarjoamia palveluja ovat mm.

  • hakijoiden sekä opiskelijoiden neuvonta ja ohjaus
  • opiskelu- ja alennustodistusten antaminen
  • opintotuki- ja koulumatkatukihakemusten välittäminen Kelalle
  • virallisten opintosuoritusotteiden antaminen ja tutkintotodistusten antaminen
  • opiskelijahallintorekisterin ylläpito

Opintotoimisto sijaitsee M-rakennuksessa (vaalea puurakennus, puukanslia/museo). Toimisto on avoinna arkisin, ma-pe klo 8.00 – 16.00. Loma-aikojen aukioloajoista ilmoitetaan erikseen ajankohtaista-osiossa ja facebookissa.