25 huhti 2017
huhtikuu 25, 2017

Paras valinta tällä hetkellä

Henry ja Jerry Alapereen opinnot ovat loppusuoralla. Kaksivuotisesta opiskelusta on jäljellä enää viimeisen jakson työssäoppiminen.
– Työssäoppimista on ollut ihan sopiva määrä. Oltiin viime kesänä töissä ja osa työssäoppimisesta on tunnustettu, Raahen K-Citymaketissa työssäoppimisjaksolla olevat Henry ja Jerry kertovat.

Lukion jälkeen 21-vuotiaat Henry ja Jerry suorittivat siviilipalveluksen, jonka jälkeen he hakivat opiskelemaan Raahen Porvari-ja Kauppakouluun. Kaupan ala kiinnostaa ainakin tällä hetkellä.
– RPKK tuntui vain sopivalta vaihtoehdolta. Jatko-opinnot ei ainakaan ihan heti kiinnosta. Opiskelu saa jäädä vähäksi aikaa, Henry ja Jerry sanovat.

Henry ja Jerry Alapere tunnustautuvat olevansa enemmän tekijöitä kuin lukijoita. Tällä taustalla on luonnollista, että opiskelu RPKK:ssa on tuntunut mukavan rennolta ja mukavammalta kuin lukiossa.
– Ollaan tehty erilaisia projekteja, jotka ovat olleet mukavia ja tuoneet vaihtelua. Niitä voisi olla enemmänkin, Henry ja Jerry toteavat.
Opiskeluun kuuluneen harjoitusyritystoiminnan suhteen Henry ja Jerry Alapere sanovat, että oman yrityksen idea olisi voinut olla parempi. Yrittäjyys ei sinänsä ole mahdoton ajatus tulevaisuudessa.
– Varmaan voisi alkaakin yrittäjäksi, jos olisi mielekäs homma ja keksisi hyvä liikeidean, kaksikko sanoo.
Opiskelun sisällön suhteen Henry ja Jerry Alapere ovat olleet tyytyväisiä. Ainoa aihe, johon mielenkiinto on ollut vähäisempää, on ollut ruotsinkieli.
– Kaikki muut aiheet ovat olleet hyödyllisiä. Saattaa ruotsikin joskus olla, kaksikko tuumaa hymyillen.