Myynnin ammattitutkinto

Tutkinto uudistuu 1.1.2019 lähtien. Myynnin ammattitutkinto poistuu ja tilalle tulee liiketoiminnan ammattitutkinto. Sama koskee myös markkinointiviestinnän ja sihteerin ammattitutkintoja. Tutkintoja vastaanotamme normaalisti vuonna 2018, mutta uutta valmistavan koulutuksen ryhmää ei käynnistetä tämän aikana.

Myynnin ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat vastuullisissa myyntitehtävissä. Hän vastaa esimerkiksi tuoteryhmästä, palvelukokonaisuudesta tai niiden yhdistelmästä. Hän voi myös vastata nimetyistä asiakkaista tai asiakkuuksista. Yrityksellä on joko kiinteä toimipaikka, sähköinen toimintaympäristö tai henkilö toimii itsenäisenä yrittäjänä. Tutkinnon suorittajalla on vankka kokemus käytännön myyntityöstä.

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkintotilaisuuksissa tutkinnon suorittaja osoittaa ammattitaitonsa tekemällä myyjän työtehtäviä aidossa työympäristössä. Tutkinnon suorittaminen ja valmistava koulutus henkilökohtaistetaan. Koulutuksen kesto ja sisältö määritellään silloin aikaisemman koulutuksen ja työkokemuksen perusteella.

Pakolliset tutkinnon osat:
Myyntiin valmistautuminen
Myynnin toteuttaminen

Valinnaiset tutkinnon osat:
Tuoteryhmän hoitaminen
Markkinointitoimenpiteiden toteuttaminen
Työssä oppimisen ohjaaminen
Kauppiasyrittäjätoiminnan käynnistäminen

 

Lisätietoja ja hakuohjeet
Virpi Ahvenlampi, p. 044 065 4545 tai virpi.ahvenlampi_a_rpkk.fi.