29 touko 2017
toukokuu 29, 2017

Raisa kilpaili Suomen parhaiden joukossa

Raahen Porvari- ja Kauppakoulun opiskelija Raisa Vuorma osallistui  toukokuun puolivälissä ammattitaidon SM-kisoihin Helsingissä. Visuaalisen myyntityön lajista finaalissa irtosi viides sija.
– Oli tiukka kilpailu ja piste-erot olivat pieniä. Ennakkoon ajattelin, että jos olen viiden parhaan joukossa, niin ei harmita. Finalistien kesken oli hyvä yhteishenki, vaikka kilpailtiin, Vuorma kertoo.

Kolmen päivän kisarupeamaan kuului esillepanon suunnittelua Kultakeramiikan tuotteille, showroomin tekoa Makialle ja idea-alueen luominen Würth Oy:lle. Raisa Vuorma onnistui parhaiten Würthin tuotteiden kanssa.
– Vähän kaikkia jännitti kohde, mutta sain siitä parhaat pisteet. Teemaksi keksin Kaikki LVI-yrittäjälle helposti meiltä, Vuorma sanoo.

Harjoittelu kisoja varten sekä semifinaali Tampereella ja itse Taitaja2017-finaalitapahtuma Helsingissä olivat Raisa Vuorman mukaan erittäin hyviä kokemuksia.
– Näki muutakin kuin omaa koulua. Tulee varmuutta tekemiseen ja uskaltaa myydä isollekin porukalle, Vuorma sanoo.

Kisoissa palaute kilpailijoille tuli suoraan kaunistelematta. Koko ajan vaadittiin perusteluja miksi jotain on tehty.
– Työelämän edustajilta opin, että se on raakaa peliä. Pitää olla hyvä, että olet hyvä. Sokoksen edustaja sanoi, että pitää mennä täysillä, että pärjää työelämässä ja sen eteen on tehtävä työtä, Vuorma kertoo.

Kovempaa palautetta Raisa Vuorma kaipaisi ainakin itselleen opiskelussakin. Työelämässä karu arki tulee vastaan nopeasti.
– En mielestäni ole saanut niin suoraa palautetta kuin kisoissa tuli. Kaikille se ei tietenkään onnistu ja joillekin se voi olla liikaa, Vuorma toteaa.

Raisa Vuorma saa opintonsa valmiiksi syksyllä. Sitä ennen edessä on vielä kesätyö apteekissa.
– Kun ensimmäistä kertaa menin sinne ihmeteltiin vähän. Mutta se on myymälä kuten mikä tahansa muukin, Vuorma sanoo.

Raisa Vuorma on näyttänyt kykynsä visuaalisen myyntityön alalla. Tulevat työtehtävät eivät kuitenkaan välttämättä ole visualistin töitä.
– Ihmisläheistä työtä. Nuoret kiinnostaa ja nuorten ongelmat. On herännyt myös kiinnostus yrittämiseen, Vuorma pohtii tulevaisuuden vaihtoehtoja.