26 huhti 2017
huhtikuu 26, 2017

Maria: Uusi suunta opiskelun kautta

Maria Vähäsarja päätti vaihtaa ammattia muutama vuosi sitten

Rovaniemellä kotitalouskoulussa kotitalousteknikoksi itsensä lukeneella Maria Vähäsarjalla on takanaan pitkä työura. Siivoojan työstä hoitovapaalle jääneen Vähäsarjan mielessä pyöri kuitenkin ajatus alan vaihtamisesta.
– Mietin, että haluaisin tehdä jotain muuta ja en ollut innostunut palaamaan vanhaan työhön, Vähäsarja kertoo.

Hyppy taloushallinnon opiskelijaksi ei ollut hyppy tuntemattomaan. Jo edellisissä opinnoissa oli ollut mukana laskentatointa ja Maria Vähäsarja muistelee pitäneensä aineesta. Ammatin vaihtaminen tuli mahdolliseksi opiskelun kautta. Raahen Porvari- ja Kauppakoulun taloushallinnon osaamisalan merkonomiopinnot sopivat hyvin muuhun elämään.
– Oppilaitos oli lähellä ja iltaopiskelu sopi elämäntilanteeseen hyvin.

Puolen vuoden harjoittelu Raahen Tili Oy:ssä vankisti paljon taloushallinnon osaamista. Vähäsarja kertoo, että koulusta sai hyvän perustan, mutta työpaikalla tuli eteen uusia tilanteita ja varsinainen työn oppiminen tapahtui työpaikalla. En parempaa harjoittelupaikkaa olisi voinut saada, Vähäsarja kehuu. Työssäoppimisen aikana Maria Vähäsarja kertoo nopeasti oppineensa tehokkaan ajankäytön. Tarjolla olevien töiden suhteen Vähäsarja ei kursaile.
– Olen valmis tekemään osa-aikatyötäkin. Työ saisi olla mieluiten lähellä, mutta jos ei löydy, niin sitten kauempaakin, Vähäsarja sanoo.

Yhtenä tulevaisuuden vaihtoehtona Maria Vähäsarja pitää opiskelujen jatkamista ammattikorkeakoulussa.
– Pitää sitten selvittää, että onko samantapainen opiskelu mahdollista, Vähäsarja pohtii.