Merkonomi

Merkonomi, liiketalouden perustutkinto

Liiketalouden perustutkinto on monipuolinen ja työmarkkinoilla arvostettu ammatillinen perustutkinto. Se antaa laajat mahdollisuudet monipuolisiin työtehtäviin ja jatko-opintoihin. Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala valmistaa erilaisiin asiakaspalvelu-, myynti- ja markkinointiviestinnän tehtäviin. Koulutuksen avulla osaat luoda, ylläpitää ja kehittää pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä myydä asiakkaan tarpeita vastaavia ratkaisuja kannattavasti erilaisia asiakkaita palvellen. Tutkinnon suorittaneella on myös valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin. Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalan suorittanut osaa palvella toimiston sisäistä ja ulkoista asiakasta erilaisissa toimistotehtävissä. Hän osaa hoitaa jotain talouspalvelujen osa-aluetta käyttäen toimiston ja taloushallinnon työvälineitä ja sovellusohjelmia.

Peruskoulun suorittaneet voivat suorittaa liiketalouden perustutkinnon kolmessa vuodessa.  Merkonomin opintojen rinnalla on mahdollisuus suorittaa myös ylioppilastutkinto. Ylioppilaiden ja lukion suorittaneiden on mahdollista suorittaa merkonomin tutkinto kahdessa vuodessa. Aiemmin merkantin tai muun ammatillisen tutkinnon suorittaneet voivat jatkaa opintojaan merkonomiksi tai datanomiksi aiemman tutkinnon perusteella tehdyn henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaan.

Molemmat, liiketalouden sekä tieto-ja viestintätekniikan perustutkinnot, antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Oppilaitoksen tiivis yhteistyö työelämän kanssa avaa opiskelijoille mahdollisuudet päästä sisään työelämään jo opiskelujen aikana.

Tutkinto: Liiketalouden perustutkinto
Laajuus: 180 osp, 3 vuotta tai yo-pohjaisena 2 vuotta
Osaamisalat: Asiakaspalvelu ja myynti tai talous- ja toimistopalvelut

Merkonomi, liiketalouden perustutkinto näyttötutkintona

Merkonomitutkinnon voi suorittaa työn ohessa myös näyttötutkintona. Näyttötutkinto tarkoittaa sitä, että osoitat ammattitaitosi aidoissa asiakaspalvelun ja myynnin tai talous- ja toimistopalvelujen työtehtävissä. Tutkinto antaa myös yritystoiminnassa tarvittavat perusvalmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä. Tutkinnon voi suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai työn ohessa monimuotokoulutuksena. Näyttötutkinnoissa koulutus- ja tutkinnon suoritusaika on yksilöllinen – koulutusaikaa lyhentää aikaisemmin hankittu osaaminen. Koulutuksen alussa laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma.  Opetus on monimuotoista, lähi-, verkko- ja etäopiskelua. Valmistavan koulutuksen lähitunnit pidetään maanantaisin ja torstaisin klo 16.50 – 20.30.

Osaamisalat: Asiakaspalvelu ja myynti tai talous- ja toimistopalvelut
Seuraava koulutus alkaa: 
Ota yhteyttä aikuiskoulutukseen / Virpi Ahvenlampi
Haku päättyy: 28.8.2017, aloitusinfo 4.9.2017 klo 17:00
Koulutuksen hinta: Tutkintomaksu 58 €
Hakeminen: Täytä ja tulosta oheinen hakulomake ja toimita se suoraan oppilaitokseen osoitteella:
Raahen Porvari- ja Kauppakoulu, Aikuiskoulutus
Merikatu 2, 92100 Raahe
Lisätietoja ja hakuohjeet
Virpi Ahvenlampi, p. 044 065 4545 tai virpi.ahvenlampi_a_rpkk.fi